Wachtdiensten

Wachtdienst voor huisartsen: 1733

Het onthaal van wijkgezondheidscentrum Caleido is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8 uur tot 19 uur op het nummer 016 21 13 30.

Buiten de openingsuren van wijkgezondheidscentrum Caleido kan je voor dringende medische problemen terecht bij de huisarts van wacht op nummer 1733.

Tijdens het weekend en op feestdagen word je verwezen naar de huisartsenwachtpost in de Justus Lipsiusstraat 36 in Leuven.

Toon een identiteitsbewijs en vermeld steeds dat je patiënt bent in wijkgezondheidscentrum Caleido.

Meer info: www.w8post.be.


Betaling

Ben je ingeschreven in wijkgezondheidscentrum Caleido? Dan betaal je bij de arts van wacht ter plaatse de consultatie.

Als je een getuigschrift (het briefje voor het ziekenfonds) ontvangt, kan je dit bij ons binnenbrengen. Wij betalen je dan terug volgens de tarieven van het ziekenfonds.

Personen met een verhoogde tegemoetkoming betalen mogelijk enkel het remgeld bij de huisarts van wacht. Dit wordt niet terugbetaald.

Op de huisartsenwachtpost kan je enkel elektronisch betalen (bankkaart of met een betaal-app op je smartphone). Als je in regel bent bij je mutualiteit betaal je hier enkel het remgeld. Dit wordt niet terugbetaald.


Verpleegkundige zorgen tijdens het weekend

Tijdens het weekend of op een feestdag kan je voor verpleegkundige zorgen bellen naar het nummer 0496 34 75 65. Meld dan dat je een patiënt van wijkgezondheidscentrum Caleido bent.

Onze verpleegkundigen zorgen dat je in het weekend ook kan rekenen op de zorg die je nodig hebt. Dat doen we in samenwerking met wijkgezondheidscentra De Ridderbuurt en De Central en met thuisverpleging Meerdael.


Apotheker buiten de openingsuren

De wachtdienst van apothekers kan je bereiken op het nummer 0900 10 500.